Кучетата Информация Обяви

Белгийска овчарка Малиноа

Големина: Средна/Голяма
Податливост на тренировка: Средна/ Висока
Поддръжка на козината: Ниска
Падане на козината: Високо
Нужна тренировка: Ежедневна разходка
Ниво на енергията: Висока
Пазене: Средно
Добри с деца: Да, с по-големи и внимателни деца, както и с децата, с които е отрасъл
Здраве: OFA, CERF сертификати

Характер на Белгийската овчарка Малиноа
Белгийската овчарка Малиноа е отзивчиво и отговорно куче, и въпреки че може да бъде сериозно, през повечето време е игриво и палаво. Кучетата от тази порода се много грижовни и обидчиви, но някой от тях са  и упорити, което ги прави по-подходящи за хора с опит в отглеждането на кучета. Разбират се добре с по-големи и внимателни деца, както и с  децата, с които са отрасли. Когато са правилно социализирани  се разбират добре и с другите домашни животни. в случай, че се почувстват пренебрегнати и се отегчат, могат да развият натрапчив характер.
Необходимо е да му отделяте достатъчно внимание, защото може много бързо да се отегчи. Обожава да се разхожда и бяга. Когато става въпрос за отношението му към непознати, Белгийската овчарка Малиноа може да е много резервирана. Някой кучета от породата са срамежливи, а други подозрителни. това е много интелигентно куче, което лесно се поддава на дресировка.

Външен вид
Белгийската овчарка Малиноа има здрава и атлетична структура на тялото и много интелигентно и будно изражение. Има гъста, къса,  двойна козина, която може да е в разнообразен цвят – червен или сив, с черно лице и шарки. Има сравнително големи, изправени уши и мека опашка. На  височина достига около 53-66 см , а тежи около 20-34кг.

Поддръжка на външния вид
Бегийската овчарка Малиноа е куче, чиято козина пада през цялата година, въпреки че пада най-обилно през пролетта и есента, когато е необходимо да го сресвате всеки ден. Като цяло поддръжката на външния му вид не изисква особено много усилия, като изключим грижата за козината.

Здравословни проблеми и продължителност на живота
Продължителността на живот на Белгийската овчарка Малиноа е около 10-14 години. Съществуват редица здравословни проблеми, които засягат тази порода – катаракт. епилепсия, проблеми с щитовидната жлеза. Родителите на вашето кученце трябва да имат OFA и CERF сертификати.

История
Родината на Белгийската овчарка Малиноа е Белгия. Малиноата е една от четирите разновидности Белгийската овчарка заедно с Грюнендал, Лакеноа и Тервюрен. Отглеждана е като пастирско куче. Породата е регистрирана за пръв път в АКС през 1912г, но до 1959 е била регистрирана като Белгийска овчарка.

 


Обяви за кучета

Търся си гадже: Златист Йорки си търси партньорка

Златист Йорки на 4г. си търси... ..г.

Продавам: Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone X 380 EUR WhatsApp +447841621748 Samsung Huawei Xiaomi SONY

Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone... ..г.