Кучетата Информация Обяви

Тибетски мастиф

Наричан още: Бангара мастиф; Големина: едър/огромен; Податливост на тренировка: малка; Поддръжка на козината: малка; Падане на козината: средно; Нужна тренировка: ежедневна разходка; Енергичност: висока; Пазене: отлично;  Добър с деца: да, с по-големи и мили деца.

Характер на Тибетския мастиф:
Силен и смел, но и търпелив и мил, Тибетският мастиф е чудесен домашен любимец за хора, имаши опит в отглеждането на кучета и сила и твърдост, за да го удържат и възпитават. С тях той е предан, лоялен и надежден. Разсъждава добре, бдителен и самоуверен е, разчита на себе си. Високо интелигентен и учи бързо. Тибетският мастиф е ожесточен защитник на семейството, но винаги остава търпелив и послушен към своя собственик.  Има нужда от стопанин, който знае как да го държи твърдо, кога да е непреклонен и кога мил, тренира го постоянно и по подходящия начин. Ранната социализация е много важна, за да възпита у кучето един силен и самоуверен характер.
   
Тибетският мастиф е голямо куче, което се нуждае от много тренировки, за да запазва формата и здравето си, въпреки че той не е от активните кучета. Бърз е, катери се и скача пъргаво, за това трябва да му се осигури сигурен, безопасен и … широк терен за упражнения и игри. Понякога е голям фукльо и е влюбен в собствения си глас. Може да бъде подозрителен към непознати, поне докато не определи на кого да се довери и на кого не. Може да е добър с останалите домашни животни, но е добре да израсне с тях. Разбира се с по-големи и кротки деца, но за малките идва малко едричък.

Външен вид на Тибетския мастиф:
Тибетският мастиф е голямо куче, с мощно и стабилно телосложение и, като най-едрия от ориенталските породи, може да отблъсне всеки нахалник с изражението и вида си. Има сериозно и спокойно изражение. Двойната му козина е среднодълга и гъста. Окраската може да бъде най-различна и включва черно и жълтокафяво, сивосиньо и жълтокафяво, сиво, черно, кафяво и кремаво. Женските екземпляри тежат 32-58 кг, а мъжките – 46-65 кг. Високи са 63-66 см за женските и 68-75 см за мъжките.

Поддръдръжка на външния вид:
Тибетският мастиф изисква малка поддръжка на външния си вид и е подходящ за хора, които нямат време да го правят. За да запазите козината в добро състояни необходимо е да я четкате веднъж седмично и по-често, когато е периода на смяна на козината. Някои Тибетски мастифи имат по-гъста и сплъстена козина, която изисква малко по-голяма поддръжка. Козината пада средно, а периодично и по-силно, за това кучето не е подходящо за стопани с алергии.
Здравословни проблеми и продължителност на живота при Тибетския мастиф:
Продължителността на живота при Тибетския мастиф е 10-14 години. При отглеждането му можем да се сблъскаме с някои здравословни проблеми, които включват: алергии, тироидни, сърдечни, зрителни, автоимунни проблеми, както и чувствителност към някои химични вещества и лекарства.

История на Тибетския мастиф:   
Тибетският мастиф произхожда от Хималаите и Тибет и има дълга и богата история, датираща от векове. Използван за пазач на селата и стадата, Тибетският мастиф е пренесен в Англия в началото на 19 век, като подарък на кралица Виктория. Сто години по-късно два екземпляра са изпратени на президента Айзенхауер. Породата е регистрирана от АКС през 2005 г. 


Обяви за кучета

Търся си гадже: Златист Йорки си търси партньорка

Златист Йорки на 4г. си търси... ..г.

Продавам: Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone X 380 EUR WhatsApp +447841621748 Samsung Huawei Xiaomi SONY

Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone... ..г.