Кучетата Информация Обяви

Бордър териер

Големина: Малко
Податливост на тренировка: Средна/ Висока
Поддръжка на козината: Средна
Падане на козината: Ниско
Нужна тренировка: Ежедневни разходки
Ниво на енергията: Средно/ Високо
Пазене: Средно
Добри с деца: Да
Здраве: OFA, CERF сертификати     

Характер на Бордър териер
Енергично и приятелски настроено кученце, Бордър териерът е бдително и ентусиазирано куче, с добър нрав, изобилстващо от енергия и голямо упорство. Въпреки че Бордър териерът може да бъде безгрижен и разумен, понякога се изпълва с енергия, сила и упорство да излезе на вън, да изследва и да се забавлява. Любопитната му същност може да му навлече неприятности, така че е необходимо да се уверите, че каишката му е надеждна , освен ако не е на сигурно място - например в двор със здрава ограда. Бордър териерът е отзивчиво куче, което иска да се хареса на стопаните си, но в същото време кипи от енергия и това го прави по-подходящ домашен любимец за хора с опит отглеждането на  кучета и дресировката.
Бордър триерът се разбира много добре с деца и в повечето случаи се разбира добре с други домашни животни, с които е отгледан, особено с други кучета. Бордър териерът преследва по-малки животни, като например гризачи, така че помислете добре преди да си вземете куче от тази порода, ако детето ви има хамстер, който обича да тича из стаята. Силният му лай срещу непознати го прави добро куче пазач. Бордър териерът е възприемчиво куче, когато става въпрос за дресировка, и стопаните с необходимия опит, имащи правилен подход, могат да извлекат най-доброто от това малко смело куче.

Външен вид   
На височина Бордър териерът достига до 28-38см, а теглото му е около 5-8кг. Това е малко куче с голяма индивидуалност. Двойната му козина е груба на повърхността и плътна отдолу. Цветът на козината му може да е в различно цветове, включително прошарена със светлокафяво, синя със светлокафяво или червена. Има бдителни очи и любознателно изражение. Ушите му са провиснали от двете страни на лицето му. Въпреки, че е малко куче Бордър териерът има здрава структура на тялото.

Поддръжка на външния вид
Козината на Бордър териерът трябва да се сресва ежеседмично и да се подрязва на всеки няколко месеца, за да изглежда възможно на-добре. Къпете го само, когато е необходимо. Козината му почти не пада, така че породата е подходяща за хора с алергии.

Здравословни проблеми и продължителност на живот
Продължителността на живот на Бордър териера е около 12-15 години. Съществуват редица здравословни проблеми, които се свързват с породата – проблеми с щитовидната жлеза, припадъци, аутоимунни проблеми, алергии, катаракт, PRA и HD. Необходимо е да се уверите, че родителите на вашето кученце имат OFA и CERF сертификати.

История
Както и Бордър колито, Бордър териерът е бил отглеждан на границата мeжду Англия и Шотландия, от където произлиза и името му (border – граница / от англ. език). Бил е познат под различни имена, но през 1880г. получава своето сегашно име. Развъждан е като ловджийско куче, заедно със Фоксхаунда. За пръв път породата е регистрирана в АКС през 1930г.


Обяви за кучета

Търся си гадже: Златист Йорки си търси партньорка

Златист Йорки на 4г. си търси... ..г.

Продавам: Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone X 380 EUR WhatsApp +447841621748 Samsung Huawei Xiaomi SONY

Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone... ..г.