Кучетата Информация Обяви

Черен руски териер

Големина: Голямо
Податливост на тренировка: Средна
Поддръжка на козината: Средна
Падане на козината: Ниско
Нужна тренировка: Ежедневни разходки
Ниво на енергията: Средно
Пазене: Средно, лае
Добри с деца: Да
Здраве: OFA, CERF сертификати и изследвания на щитовидната жлеза     


Характер на Черния руски териер
Черният руски териер е енергично, весело и интелигентно куче, което обича да е заобиколено от хора и да е част от действието. Изключително бдително и смело, обича да угажда на стопаните си. Черният руски териер има много силна воля. Като повечето териери, притежава значителна доза упорство, и докато интелектът и енергичността му могат да направят игрите и тренировките му забавни, твърдоглавостта му разваля удоволствието. Любопитно по природа, Черният руски териер обича да изследва, така че е добре да го държите под око, когато е навън. Въпреки, че понякога се опитва да се налага, лесно може да се приучи на домашни навици.  
Обикновено се разбира добре с деца, но трябва да се има предвид, че това е голям куче и може да нарани по-малките деца по невнимание. Черният руски териер се опитва да се налага в присъствието на други кучета, които не принадлежат на домакинството. Разбира се добре с други домашни любимци. Силните му защитнически рефлекси го правят добро куче пазач, което е подозрително в присъствието на непознати. Кучетата от тази порода възприемат бързо и се поддават лесно на обучение. Породата е подходяща за самоуверени хора, които имат достатъчно свободно време I възнамеряват да се посветят на своето куче.

Външен вид
Черният руски териер е голямо куче, което достига 66-74см на височина и около 33-55кг. Тънката, гъста козина, която е леко начупена,  е прилепнала плътно към кожата му. Грубата му козина е водо-устойчива. Цветът й може да бъде черен или черен примесен с бели косми. Това е красиво куче с характерно за породата падаща върху очите му козина. Чернят руски териер има силна структура на тялото и будно изражение.

Поддръжка на външния вид
Козината на Черния руски териер не пада много обилно, но редовно трябва а се полага грижа за нея. Като цяло изискванията към поддръжката не са особено високи.  Необходимо е редовно да сресвате козината, за да се отстранят мъртвите косми и да се запази добрия външен вид. Тъй като козината е много гъста, трябва да се подстригва на всеки 6-8 месеца. Породата е подходяща за хора с алергии.

Здравословни проблеми и продължителност на живота
Продължителността на живот на Черния руски териер е около 10-12 години. Известни са редица здравни проблеми, които засягат тази порода – алергии, PRA и HD. Родителите на вашето кученце трява да имат OFA и CERF сертификати.

История
Както името предполага Черният руски териер произлиза от Русия. Отглеждан е след Втората световна война за нуждите на армията. Породата е регистрирана за пръв път в АКС през 2001г.


Обяви за кучета

Търся си гадже: Златист Йорки си търси партньорка

Златист Йорки на 4г. си търси... ..г.

Продавам: Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone X 380 EUR WhatsApp +447841621748 Samsung Huawei Xiaomi SONY

Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone... ..г.