Кучетата Информация Обяви

Борзой

Големина: Голямо/ Гигант
Податливост на тренировка: Ниска
Поддръжка на козината: Ниска
Падане на козината: Средно
Нужна тренировка: Ежедневна разходка
Ниво на енергията: Ниско
Пазене: Ниско
Добри с деца: Да, с големи и внимателни деца
Здраве: OFA, CERF сертификати     

Характер на Борзой
Грациозно, достойно и кротко, Борзой е нежно същество със забележително спокоен нрав. Въпреки че е самоуверено и спокойно, когато е вкъщи, това е много активно и бързо куче, което означава, че има нужда от много упражнения и игри.  Също така не трябва да играе на несигурно място,  тъй като може да избяга. Борзой е величествена и благородна порода, която в повечето случаи се разбира добре с по-големи и внимателни деца.
Борзой се разбира добре с други големи кучета, но понякога се впуска да преследва по-малки животни, така че не е препоръчително да е покрай котки, малки кучета и други дребни животни, които лесно биха го изкушили да ги преследва. Правилната социализация е от голямо значение, тъй като в противен случай кучето ви може да стане прекалено агресивно или плахо. Кучетата от тази порода са сдържани сред непознати. Въпреки че са мирни същества, не обичат да бъдат дразнени и стряскани, а в такива случаи реагират агресивно. Тихи, чувствителни и интелигенти, кучетата от тази порода биха могли много лесно да се отегчат.

Външен вид
Теглото на кучето Борзой е около 30-40кг, а на височина достига около 65-85см. Козината му е копринена – чуплива или къдрава. Цветът й може да е в много разнообразни цветове, включително бял, бял със следи от други цветове, черен и светлокафяв, сив с тъмни ивици и други. Тази порода напомня на и е отглеждана да преследва вълци. Борзой има голямо, здраво и жизнено тяло и малка продълговата глава. Копринената му козина пада средно, и по-обилно през някои сезони.

Поддръжка на външния вид
Козината на Борзой трябва да се сресва около два пъти на седмица, а когато пада по-обилно – всеки ден. Поддържайте космите по лапите подрязани и когато е необходимо измивайте козината.

Здравословни проблеми и продължителност на живот
Продължителността на живот на Борзой е около 9-13 години. Съществуват редица здравословни проблеми, които се свързват с  породата – алергии, катаракт, проблеми със сърцето, PRA и др. Необходимо е да се уверите, че родителите на вашето кученце имат OFA и CERF сертификати.

История
Отглеждано в Русия, кучето Борзой е било известно сред аристократите, като е било отглеждано да преследва и лови вълци. Кучетата от тази порода ловуват на глутници. Смята се, че породата Борзой е била любима на Толстой. За пръв път породата е регистрирана в АКС през 1891г.


Обяви за кучета

Търся си гадже: Златист Йорки си търси партньорка

Златист Йорки на 4г. си търси... ..г.

Продавам: Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone X 380 EUR WhatsApp +447841621748 Samsung Huawei Xiaomi SONY

Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone... ..г.