Кучетата Информация Обяви

Бретан Шпаньол

Големина: Средно
Податливост на тренировка:  Висока
Поддръжка на козината: Средно
Падане на козината: Средно
Нужна тренировка: Ежедневна разходка и бягане
Ниво на енергията: Средно/ Високо
Пазене: Ефективно куче пазач
Добри с деца: Да
Здраве: OFA, CERF сертификати     

Характер на Бретан шпаньол
Лоялно, предано, щастливо и нетърпеливо Бретан шпаньолът е куче, което изобилства от енергия и обожава игрите. Високо интелигентни и покорни, тези кучета са лесно податливи на тренировка, което ги прави подходящи както за хора без опит в отглеждането на кучета, така и за такива с. Бретан шпаньолът обича хората и да е център на внимание, затова не трябва да го пренебрегвате – отегчението може да доведе до лошо поведение от негова страна. Тези чувствителни кучета са винаги нетърпеливи да се харесат на собствениците си, но са също още независими, енергични и обичащи  да се забавляват същества.
Когато става въпрос за деца, Бретан шпаньолът е мило и внимателни куче, особено с по-малките деца, както с и други животни, но е необходимо да го социализирате от малко. Сред непознати може да е срамежливо. Любовта му към стопаните им го прави ефективно куче пазач. Някой кучета от породата могат да бъдат стеснителни, така че за да предотвратите прекомерна свенливост и смиреност, трябва да го социализирате от рано. Като цяло Бретан шпаньолът е страхотен домашен любимец за тези, които могат да му се посветят и не е проблем да се отглежда в домакинства с малки деца и други животни.
 
Външен вид
На височина кучетата от тази порода достига до 45-55см, а теглото им е между 12-18кг.  Бретан шпаньолът има красива, мека и плътна козина, която може да е и чуплива.  Цветът й е червеникавокафяв и бял или светлокафяв и бял, въпреки че има и кучета с трицветна козина – червеникавокафява и бяла с малко светлокафяво. Ушите му падат от двете страни на главата, а изражението му е будно и самоуверено.

Поддръжка на външния вид
Бретан шпаньолът има красива, мека и перниста козина, за която е необходимо да положите известни усилия, за да я запазите  добро състояние. Козината му трябва да се сресва два пъти седмично, за да се отстранят мъртвите косми. Козината на Бретан шпаньола пада на сезонна база и през времето, когато пада най-обилно е необходими да увеличите грижите за нея.

Здравословни проблеми и продължителност на живот
Продължителността на живот на Бретан шпаньола е около 12 години. Съществуват редица здравословни проблеми, които се свързват с  породата – гръбначни проблеми, HD,  припадъци, глаукома, проблеми с черния дроб, сърдечни проблеми и др. Необходимо е да се уверите, че родителите на вашето кученце имат OFA и CERF сертификати.

История
Родината на породата е Франция, като се смята, че произлиза от провинция Бретон, както си личи от името. За пръв път породата е регистрирана в АКС през 1934г.


Обяви за кучета

Търся си гадже: Златист Йорки си търси партньорка

Златист Йорки на 4г. си търси... ..г.

Продавам: Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone X 380 EUR WhatsApp +447841621748 Samsung Huawei Xiaomi SONY

Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone... ..г.