Кучетата Информация Обяви

Канаан

Големина: Средно
Податливост на тренировка: Средна
Поддръжка на козината: Ниска
Падане на козината: Средно/ Високо
Нужна тренировка: Ежедневна разходка
Ниво на енергията: Средно
Пазене: Средно, лае
Добри с деца:  Да, ако е отгледано с тях
Здраве: OFA, CERF сертификати

Характер на Канаан
Канаан е предано животно, изобилстващо от обич, вярно и е винаги нетърпеливо да се хареса, ентусиазирано и съобразително. Тези интелигентни кучета могат да бъдат малко манипулативни и упорити, когато поискат и затова са по-подходящи за хора с опит в отглеждането на кучета. Канаан не много ревнив, когато става въпрос за внимание, също така е независим и бързо приспособим. Високата му интелигентност изисква умствени упражнения, а ако му доскучае може да доведе до лошо поведение от негова страна.
Канаан е недоверчиво животно, което ги прави бдителен в присъствието на непознати. Добрите му инстинкти го правят ефективно куче пазач. Разбира се добре с деца, ако е отраснал с тях, но може да стане агресивен в присъствието на други кучета.  Възможно е да преследва по-малки животни, освен ако не е отгледан с тях. Обожава да копае и лае – най-добрия начин да извести стопаните си ако почувства опасност.

Външен вид
Канаан е средно по размер куче и има силно телосложение и будно изражение. Изправените уши подсилват ефекта от изражението му. Козината му е права и твърда и е от средно дълга до дълга. Също така има гъста подкозина. Разцветката на козината варира - от черна и бяла, пъстра, кремав, червеникаво кафяв и чисто черен. Теглото на Канаан е около 14-22кг, а височината му е около 50-60см.

Поддръжка на външния вид
Когато става дума за външен вид, нивото на поддръжка е средно. За да запазите козината в добър вид, трябва просто а я разресвате веднъж седмично. Козиата пада обилно през цялата година, въпреки че се забелязва спадане на падането на сезонна база. През времето когато пада повече, трябва да го разресвате по-често и да полагате повече грижи за външния му вид.

Здравословни проблеми и продължителност на живота
Продължителността на живот на Канаан е около 12-15г. Съществуват редица болести, които засягат тази порода, включително проблеми с щитовидната жлеза и припадъци. В сравнение с другите породи Канаан страда от малко болести и като цяло е здраво животно. Родителите на вашето кученце трябва да имат CERF и OFA сертификати.

История
Родината на Канаан е Израел, а историята му е много дълга. Породата е отглеждана да пази добитъка, както и като пощенско куче за целите на израелската армия. Породата е регистрирана за пръв път в АКЦ през 1997г.


Обяви за кучета

Търся си гадже: Златист Йорки си търси партньорка

Златист Йорки на 4г. си търси... ..г.

Продавам: Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone X 380 EUR WhatsApp +447841621748 Samsung Huawei Xiaomi SONY

Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone... ..г.