Кучетата Информация Обяви

Норфолкски Териер

Големина: малък; Податливост на тренировка: малка/средна;  Поддръжка на козината: средна ; Падане на козината: слабо; Нужна тренировка: всекидневна разходка и от време на време тичане; Енергичност: висока; Пазене: добър пазач;  Добър с деца: да, с по - големи и деликатни деца и с такива, с които е израснал

Темперамент на Норфолкския териер

Норфолкския териер е дружелюбено, енергичено и игриво създание. Тези кучета обикновенно са общителни и приятелски насториени, но също така са независими, своеволени и имат придобито чувство за собственост, тези му качества го правят подходящ за отглеждане от хора които имат опит в отглеждането и възпитанието на кучета. Въпреки малките си размери Норфолкския териер е голям куражлия. Дресирането на тази порода не би представлявала трудност, тъй като те са изключително интелигнтни и бързо и лесно запомням всичко, което им покажете.  Добре е да знаете, че тези малки, сладки създания обожават да ровят и да копаят в задния ви двор, затова препоръчваме на хората, чиято градина е тяхната малка гордост да бъдат много внимателни. Те обичат да лаят много, затова за тези от вас, които търсят тихо и спокойно домашно животинче, Норфолкския териер не е много подходящ за вас. Норфолкския териер притежава изобилие от енергия, затова трябва да му отделите необходимото свободно време, за да потренирате заедно. Тази порода кучета е създадена да живее в градски условия и в апартамент, но е необходимо да им осигурите безопастно и сигурно място, където да могат да играят или да се разхождат спокойно.
Ранното осигуряване на социална среда е важна част от отглеждането на тази порода, за да избегнете риска от нежелано поведение в характера му. Добре социализираният Норфолкския териер се разбира отлично с деца, особенно с такива, с които е израстнал. Отлично се разбира с останалите видове животни и домашни любимци, с изключение на по - малките животинки, като зайчета и морски свинчета. Някои представители на тази порода ще се разбират много добре с непознати, а останалата част може да са по резервирани и предпазливи. Ще забележите, че вашето кутре ще сигнализира с лай, когато почувства, че нещо не е наред, което го прави много добър пазач на семейството и дома. За тази порода можем само да кажем, че те са страхотни компаньони и чудесен избор за семеен, домашен любимец.

Външен Вид на Норфолкския териер

Норфолкския териер е малко, компактно и здраво куче. Той притежава сладко и понякога озадачено излъчване. Козината на Норфолкския териер е права и твърда, а цвета и може да бъде сив, черен, пшеничен или червен. Теглото на тези малки кученца е около 5 - 7кг, а височината 20 - 25см.

Поддръжка на Външния Вид на Норфолкския териер

Изискванията относно поддръжка на външния вид на Норфолкския териер са умерени. За да запазите козината да изглежда в добро състояние е необходимо да я сресвате няколко пъти седмично. Задължително трябва да я подстригвате веднъж на няколко месеца. Козината на Норфолкския териер не линее, затова е подходящ за отглеждане от хора, които страдат от алергии.

Продължителност на живот и здравословни проблеми при Норфолкския териер

Продължителността на живот при Норфолкския териер е приблизително 12 - 14 години. При отглеждабето му, може да се сблъскате с няколко здравословни проблема, на които е хубаво да обърнете внимание. Такива проблеми могат да бъдат: сърдечно - съдови проблеми, чувствителност към упойващи вещества.

История на Норфолкския териер

Произхода на тази порода кучета е от Британия и е била използвана за лов на вредни животни и насекоми. За пръв път тази порода е била регистрирана в АКС през 1936г.


Обяви за кучета

Търся си гадже: Златист Йорки си търси партньорка

Златист Йорки на 4г. си търси... ..г.

Продавам: Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone X 380 EUR WhatsApp +447841621748 Samsung Huawei Xiaomi SONY

Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone... ..г.