Кучетата Информация Обяви

Австралийски кетълдог

Големина: Средна
Податливост на тренировка: Висока
Поддръжка на козината: Ниска   
Падане на козината: Високо
Нужна тренировка: Ежедневно ходене и бягане
Ниво на енергията: Средно
Пазене: Средно/Високо
Добри с деца: Да, с по-големи и внимателни деца

Характер на Австралийския кетълдог
Австралийският кетълдог е изключително интелигентно и податливо на дресировка животно. то е лоялно и предано с добре развити защитнически рефлекси и силен характер. Самоуверен и храбър, Австралийския кетълдог е страхотен другар, който обожава да се забавлява. Необходимо е да му обръщате достатъчно внимание, защото в противен случай може лесно да се отегчи и да започне да руши.  Кучетата от таза порода могат да бъдат много пъргави и техният силен характер ги прави по-подходящи за хора с опит в отглеждането на кучета. 
Австралийският кетълдог се разбира добре с по-големи, внимателни деца, но може да стане агресивен в присъствието на други кучета. Той не обича котки, освен ако не е отгледан с тях от съвсем малък. Това куче е от интелигента и самоуверена порода, но може да бъде и твърдоглаво, което означава, че трябва да бъде третирано с твърда ръка. Австралийският кетълдог е пълно с енергия куче, което се наслаждава на всякакви занимания. Неговата подозрителност го прави добър куче пазач, тъй като е бдителен сред непознати.

Външен вид
Теглото на Австралийския кетълдог е около 16-23кг,а на височина достига 43-51см. Козината му е гладка, твърда и много къса, водоустойчива отгоре и плътна отдолу. Възможно е да е няколко цвята – червен, на сини петна, с черни или жълтеникаво кафяви шарки по главата. Има силна и атлетична външност и будно изражение. Козината му пада в различна степен в зависимост от сезона и нуждае се от редовно разресване, особено когато пада най-обилно.

Грижа за козината
В зависимост от сезона, козината на Австралийския кетълдог пада в различна степен. През времето, когато пада най-обилно, трябва да се сресва всеки ден, за да се отстранят мъртвите косми и да се запази в добро състояние, а през останалото време е достатъчно да се сресва веднъж седмично.

Здравословни проблеми и продължителност на живота
Продължителността на живота на Австралийския кетълдог е около 10-15г. Съществуват редица здравословни проблеми, които засягат тази порода, включително  глухота, глаукома, проблеми с очите и др. Трябва да се уверите, че кученцето ви има BAER сертификат, неговите родители имат OFA и CERF сертификати.

История
Австралийският кетълдог произлиза, както си личи от името му, от Австралия и е резултат от кръстоска между Бултериер, Австралийски келпиес, Далматинец, Шотландско коли и др. Породата е регистрирана за пръв път в АКС през 1980г.


Обяви за кучета

Търся си гадже: Златист Йорки си търси партньорка

Златист Йорки на 4г. си търси... ..г.

Продавам: Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone X 380 EUR WhatsApp +447841621748 Samsung Huawei Xiaomi SONY

Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone... ..г.