Кучетата Информация Обяви

Анатолийска овчарка

Големина: Огромна
Податливост на тренировка: Ниска
Поддръжка на козината: Ниска   
Падане на козината: Високо / сезонно /
Нужна тренировка: Ежедневно ходене и бягане
Ниво на енергията: Ниско/ Средно
Пазене: Високо
Добри с деца: Да, с по-големи и внимателни деца
Здраве: OFA

Характер на Анатолийската овчарка
Анатолийската овчарка е храбро, силно и упорито куче, което може да е много достойно, спокойно и без колебание да отговаря на предизвикателства. Много независима Анатолийската овчарка определено не е от най-покорните кучета. Изключително своенравна тази порода трудно се подава на дресировка и това я прави по-подходяща за хора с опит в отглеждането на кучета. Анатолийската овчарка е куче, което обича да прави всичко на своя глава и най-вече да се вживява в ролята на главнокомандващ и защитник. Ако планирате да си вземете Анатолийска овчарка,  трябва да бъдете много настоятелни и да имате опит в дресировката или в противен случай ще свършите с недисциплиниран домашен любимец – куче, което бързо ще се вживее в ролята на шеф, силно доминиращо и своенравно.
Анатолийската овчарка се разбира добре с по-големи и внимателни деца и с такива от семейството на стопаните му, но когато става дума за други деца й е необходимо известно време докато свикне с тях. Обикновено се разбира добре и с други домашни любимци,  стига да не са предизвикателни или агресивни. Тези кучета са много покровителствени и следователно могат да бъдат подозрителни към непознати. Освен ако не се социализира подходящо, Анатолийската овчарка се вживява в ролята на водач.

Външен вид
В зависимост от пола Анатолийската овчарка може да достигне 71-82см  и 41-66кг. Козината й е твърда и гъста с гъста подкозина. Анатлоийската овчарка има силна структура на тялото и будно изражение. Възможно е козината й да е в няколко цвята – светлобежов, червен, бял и др., понякога с черно лице и уши.

Грижа за козината
Козината на Анатолийската овчарка се нуждае от сравнително малко поддръжка. Необходимо е да я сресвате веднъж седмично и по-често през времето, когато пада повече.

Здравословни проблеми и продължителност на живота
Продължителността на живот на Анатолийската овчарка е около 12-15години. Редица болести се свързват с тази порода, включително проблеми с щитовидната жлеза, ентропия и чувствителност към химикали и лекарства. Родителите на вашето кученце трябва да имат OFA сертификати.

История
Родината на Анатолийската овчарка е Турция, а историята й датира от хиляди години. Известни като Анатолийски карабаш, тези кучета за били използвани да наглеждат и охраняват стада и все още имат защитнически инстинкт към тях. Породата е регистрирана за пръв път в АКС през 1999г.


Обяви за кучета

Търся си гадже: Златист Йорки си търси партньорка

Златист Йорки на 4г. си търси... ..г.

Продавам: Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone X 380 EUR WhatsApp +447841621748 Samsung Huawei Xiaomi SONY

Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone... ..г.