Кучетата Информация Обяви

Бедлингтън териер

Големина: Малко
Податливост на тренировка: Ниска/ Средна
Поддръжка на козината: Средна
Падане на козината: Ниско
Нужна тренировка: Ежедневна разходка
Ниво на енергията: Средно
Пазене: Средно
Добри с деца: Да, с по-големи и внимателни деца и с децата, с които е отрасъл
Здраве: OFA, CERF сертификати

Характер на Бедлингтънтериера
По-спокойно и не чак толкова буйно в сравнение с много други териери Бедлингтънтериерът е познат като куче с добър нрав и маниери. Той е енергично куче, което се грижи за себе си с грация и стил. Обича да играе и тича наоколо, което означава, че трябва да му осигурите безопасно и сигурно място ,където да лудува на воля. Бедлингтънтериерът е много любопитен и обича да изучава наоколо. Той е интелигентно, предано и бдително куче, което го прави добър куче пазач.
Бедлингтънтериерът се разбира добре с по-големи и внимателни деца, както и с децата, с които е отрасъл. В зависимост от самото куче, отношението му към непознати може да варира от любопитство до боязливост или резервираност. Бедлингтънтериерът се разбира добре с останалите домашни любимци, въпреки че може да преследва по-малките животни. Понякога става упорит, което затруднява дресировката. Трябва да имате предвид, че много обича да лае и копае. Тази порода е подходяща за хора с опит в отглеждането на кучета.

Външен вид
Бедлингтънтериерът тежи около 10-13 кг, а на височина достига 38-46см. Гъстата козина е комбинация от мека и твърда козина, къдрава или вълниста. Окраската е сиво-синкава, пепелявокафеникава, златистокафява, кафява, червеникаво-кафява, кафяво-жълта, кремава. Въпреки че козината може да бъде подстригвана от време на време, някой собственици предпочитат да я поддържат дълга. Със своята забележителна външност Бедлингтънтериерът много прилича на агне.

Поддръжка на външния вид
Къдравата козина на Бедлингтънериера трябва да бъде разресвана веднъж седмично, а на всеки няколко месеца е добре да се подстригва. Необходимо е да почиствате ушите му редовно, за да избегнете инфекции. Козината му не пада обилно и това го прави подходящ домашен любимец за хора с алергии.

Здравословни проблеми и продължителност на живота
Продължителността на живот на Бедлингтънтериера е около 12-16 години. Сред здравословните проблеми, които засягат тази порода са алергии, изместване на капачетата, катаракт, проблеми с очите. Родителите на вашето кученце трябва да имат OFA и CERF сертификати.

История
Бедлингтънтериерът произлиза от Бедлингтън, Англия, от където и получава името си. Отглеждан е като ловджийско куче, като породата му е била известна с много имена. Породата е регистрирана за пръв път в АКС през 1886г.


Обяви за кучета

Търся си гадже: Златист Йорки си търси партньорка

Златист Йорки на 4г. си търси... ..г.

Продавам: Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone X 380 EUR WhatsApp +447841621748 Samsung Huawei Xiaomi SONY

Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone... ..г.