Кучетата Информация Обяви

Белгийска овчарка Тервюрен

Големина: Голямо
Податливост на тренировка: Висока
Поддръжка на козината: Висока
Падане на козината: Високо
Нужна тренировка: Ежедневни разходки и бягане
Ниво на енергията: Средно/ Високо
Пазене: Ниско
Добри с деца: Да, с големи и внимателни деца
Здраве: OFA, CERF сертификати

Характер на Белгийска овчарка Тервюрен

Белгийската овчарка Тервюрен е грациозно и  пъргаво куче с уравновесена самоличност. С голяма сила и неизчерпаема енергия, това е бдително и интелигентно куче. Белгийска овчарка Тервюрен е лоялен и оредан домашен любимец. Тервюренът е изключително схватлив и интелигентен, и поради това дресировката му не е предизвикателство за стопанина му. Тази порода не е рпавилния избор за хора, които нямат достатъчно свободно време, тъй като кучетата от нея лесно се отегчават, когато се почувстват пренебрегнати и това води до агресивно в някои отношения поведение. Постоянните тренировки и ранната социализация са необходими за изграждането на уравновесен характер. Белгийската овчарка Тервюрен може да бъде много подозрителна и бдителна в присъствието на непознати.
Белгийската овчарка Тервюрен има силно развити защитически рефлекси, които я правят добър куче пазач.  Разбира се добре с по-големи, внимателни деца, както и с други домашни животни, ако е правилно социализирана. Имайте предвид, че ако я оставите с по-малки домашни любимци, като котки и зайци, може да реши, че са добра плячка и да ги подгони. Породата е по-подходяща за хора с опит в отглеждането на кучета, тъй като щом стане въпрос за дресировка Белгийската овчарка Тервюрен може да е много упорита. Тя е чудесен домашен любимец и другар за подходящите стопани – тези, които обичат забързания начин на живот и са достатъчно самоуверени, за да се справят с упоритостта й по време на дресировка.

Външен вид
Белгийската овчарка Тервюрен е голямо куче със силна структура на тялото, красиво заострено лице. Козината й е дълга, права и гъста в светло-жълтеникаво кафяв, червен или сив цвят с черно лице. Ушите са изправени, а изражението бдително и интелигентно. Меката и блестяща двойна козина пада най-обилно през пролетта и есента. Белгийската овчарка Тервюрен достига 56-66см на височина, а теглото й е 20-36кг.

Поддръжка на външния вид
Необходимо е да сресвате козината й всеки ден през времето,  когато пада най-обилно, а през останалото време е достатъчно и веднъж седмично. Тъй като козината й пада много обилно, Белгийската овчарка Тервюрена не е много подходящо куче за хора с алергии.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Продължителността на живот на Белгийската овчарка Тервюрен е около 12-14 години. Съществуват редица болести, които засягат породата – проблеми с щитовидната жлеза, епилепсия, катаракт и др. Родителите на вашето кученце трябва да имат OFA и CERF сертификати.

История
Родината на Белгийската овчарка Тервюрен е Белгия. Тервюренът е една от четирите разновидности Белгийската овчарка заедно с Малиноа, Лакеноа и Грюнендал.  Първоначално е отглеждан като пастирско и стражево куче. Породата е регистрирана за пръв път в АКС през 1912г, но до 1959 е била регистрирана като Белгийска овчарка.


Обяви за кучета

Търся си гадже: Златист Йорки си търси партньорка

Златист Йорки на 4г. си търси... ..г.

Продавам: Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone X 380 EUR WhatsApp +447841621748 Samsung Huawei Xiaomi SONY

Apple iPhone XS Max iPhone XS iPhone... ..г.